Geschiedenis

Nadat 20 jaar geleden de drumband omgevormd werd tot Jachthoorkornps, is er in 2012 besloten om over te stappen naar een drumfanfare bezetting. Rond de eeuwwisseling bestond het jachthoornkorps uit 45 leden en werd in 2006 kampioen in de eredivisie op het KNFM Topconcours te Barneveld.

Op dit moment bestaat de drumfanfare uit 38 leden, maar ze wil graag doorgroeien naar ongeveer 50 leden.

Drumfanfare inclusief pietenorkest tijdens de jaarlijkse intocht van Sinterklaas en zijn Pieten in Eibergen

Drumfanfare inclusief pietenorkest tijdens de jaarlijkse intocht van Sinterklaas en zijn Pieten in Eibergen

De drumfanfare bestaat naast slagwerk  ook  blaasinstrumenten zoals trompet, trombone, bariton, saxofoon en dwarsfluit.Dus lijkt het je leuk om een van bovenstaande instrumenten te bespelen meld je dan nu snel aan! Ieder jaar wordt voor het voorjaarsconcert een show ingestudeerd waarbij nieuwe, vaak moderne muziekstukken worden ingestudeerd.

De drumfanfare heeft als doel om op te treden in de regio maar ook daar buiten, ook zullen ze als het uitkomt in het buitenland optreden. In 2015 heeft de drumfanfare meegewerkt aan de taptoe in Hengelo maar ook aan de taptoe in Borculo. Ook werd meegelopen tijdens de intocht van “ keep them rolling “ op Bevrijdingsdag in Hengelo en tijdens de optocht in Ruurlo. In Eibergen wordt jaarlijks meegewerkt aan de intocht van de wandelvierdaagse en de intocht van sinterklaas. Ook wordt Eibergen op Koningsdag wakker gemaakt met muziek tijdens een rondgang door het dorp.

 

 

Drumfanfare tijdens voorjaarsconcert 2015

Drumfanfare tijdens voorjaarsconcert 2015

Uit de oude doos – Van Jachthoornkorps naar Drumfanfare

Hieronder enkele afbeeldingen uit de tijd dat de Drumfanfare nog een Jachthoornkorps was.

Jachthoornkorps Eibergen

Voorganger van de drumfanfare, het Jachthoornkorps Eibergen tijdens voorjaarsconcert 2012

JHK Schiedam

Foto van het jachthoornkorps tijdens het concours voor drum, majorette- en showbands te Schiedam op 5 november 2005. Het korps behaalde 85,10 punten, een 1e prijs in de eredivisie.