Full Power

Full Power

Full Power

Full Power: Jong, energiek en een hoop lawaai! Percussiegroep Full Power doet haar naam eer aan door snelle, energieke en vernieuwende optredens.
De percussiegroep, onder leiding van Andre Floors, bestaat uit enthousiaste slagwerkers.
Naast de traditionele medewerking aan o.a. het voorjaarsconcert, geeft Full Power ook regelmatig optredens door de hele regio.

Percussiegroep Full Power

Jeugdpercussiegroep

Naast de “grote” jongens is er ook een speciale groep voor de jeugdige percussionisten! De jeugdpercussiegroep liet voor het eerst van zich horen tijdens het voorjaarsconcert van 2012.
Meer informatie hierover volgt nog!

Jeugd Percussiegroep

Jeugd Percussiegroep tijdens het voorjaarsconcert 2013

Voorjaarsconcert 2015

Voorjaarsconcert 2015

 

Historie

Op 1 september 1991 werd de jeugddrumband opgericht. Jongelui vanaf acht jaar konden zich opgeven om te worden opgeleid tot klaroenblazer of tamboer. Door het hoge niveau van het toenmalig tamboer- en trompetterkorps, duurde het lang voor nieuwe leden hun partijtje konden meeblazen. In een jeugddrumband kon een leerling veel sneller in groepsverband aan het spelen komen.

De band maakte zijn debuut tijdens het winterconcert van 1992 in de Pickerhal. Tubantia schreef:
“Deze groep bestaat uit een zestal tamboerleerlingen die zijn opgeleid door André Floors en een zestal klaroenblazers, die Ida Klein Wolterink als leermeester hebben gehad.”

André vertegenwoordigd de derde generatie van de familie Floors. Hijzelf is geboren in Winterswijk, zijn opa was medeoprichter van de vereniging. Hij instrueert de slagwerkers van de jeugddrumband. Naderhand kwamen er ook blazers bij en deze worden geïnstrueerd door Karin te Brake. Karin heeft haar kennis van muziek opgedaan bij Cor Fukkink en is eens later gevraagd om hier en daar in te vallen om instruktie te geven aan de blazers, omdat Ida Klein Wolterink (de eerste instructrice van de blazers) eigenlijk te weinig tijd had om deze taak te vervullen. Ze heeft dit nu volledig overgenomen. ‘Zolang de kinderen er allemaal maar plezier in hebben, heb ik dat ook’ aldus Karin.