Openbaar D-Examen Joost Hettinga

Openbaar D-Examen trompet Joost Hettinga

Maandagavond 20 juni a.s. zal in het Spieker het openbaar D-examen van Joost Hettinga worden afgenomen.
Joost Hettinga (17) speelt sinds zijn 8ste trompet en volgt zijn lessen bij Geert Sprick. Als onderdeel van het D-examen, zal Joost samen met het harmonieorkest van Euphionia enkele werken ten gehore brengen. Daarnaast heeft Joost diverse muzikanten om zich heen verzamelt waarmee hij uitwisselende werken ten gehore zal brengen waaronder Gentle-Brass van Bert Lochs en een medley van West-Side story uitgevoerd door 8 trompetten.

Joost begon zijn muzikale carrière op 8 jarige leeftijd bij Euphonia. Nadat Joost het leerlingenorkest had doorlopen is hij sinds een aantal jaren actief binnen het harmonieorkest. Momenteel volgt Joost het 4de jaar van de HAVO, waarna hij zijn studie hoopt voort te zetten op het conservatorium.

Het harmonieorkest zal Joost begeleiden bij 2 solo werken voor trompet en orkest. “Share My Yoke” van Joy Webb in een arrangement van Ivor Bosanko is een gedragen stuk waarbij Joost de solo bugel partij voor zijn rekening neemt. De “Concert etude” van Alexander Goedicke bevat meer klassieke elementen uitgevoerd op een hoog tempo.

De uitslag van dit examen zal aansluitend plaatsvinden in het Spieker. Het betreft een openbaar D-Examen waarbij iedereen van harte welkom is. Het examenconcert begint om 20.00 uur in het Spieker en is gratis toegankelijk.

Geplaatst in Agenda, Nieuws.