Bevrijdingsconcert Harmonieorkest Euphonia Eibergen

Bevrijdingsconcert Harmonieorkest Euphonia

Op woensdag 1 april 2015 is het 70 jaar geleden dat Eibergen is bevrijd. Reden voor het harmonie orkest van Koninklijk Onderscheiden Muziekvereniging Euphonia Eibergen om een uniek bevrijdingsconcert te geven!

Voor dit concert gaan de poorten van Kazerne Kamp Holterhoek te Eibergen open. Het bijzondere van de herdenking op deze kazerne is dat er hier sinds 20 jaar intensief wordt samengewerkt tussen Nederlandse en Duitse soldaten van het CIS Bataljon van het Eerste Duits-Nederlandse Legerkorps. Het motto van het legerkorps is: ‘Samen zijn we sterk’. Met Muziekvereniging Euphonia wordt dit motto extra kracht bijgezet.

De Commandant van het CIS Bataljon van het Legerkorps is luitenant-kolonel Erik Buskens. Hij nodigt de bevolking van Eibergen en omstreken, veteranen en medewerkers van harte uit om 70 jaar vrijheid in de regio te vieren en te herdenken. Ook deelnemers uit Duitsland zijn welkom.

Programma
Het concert vertelt het verhaal van de oorlog en de bevrijding, verwoord door oud-Eibergenaar Henny Blaak. Voor de pauze staat het programma in het teken van de oorlog. De werken ‘ The Story of Anne Frank’, ‘Schindler’s List’, ‘D-Day’ en ‘Soldaat van Oranje’ worden hierbij ten gehore gebracht. Het vioolspel van topvioliste en gastmuzikant Symone Boerstoel staat centraal in de eerste twee werken.
Na de pauze is het tijd voor bevrijdingsmuziek: ‘Glenn Miller’, ‘Goodwin!’ en natuurlijk ‘Vera Lynn’ komen voorbij. De Eibergse Berna Bulters verzorgt hierbij de zang.

Het concert wordt opgeluisterd door beeldmateriaal van de Eibergse bevrijding. Hiervoor is de samenwerking gezocht met Eibergse organisaties: ‘de historische Kring Eibergen’  en ‘ Museum de Scheper’.
Op de appèlplaats van de kazerne  staan bovendien oude legervoertuigen en nieuw materieel waardoor het concert een ware belevenis is.

Deelname
Indien u het concert wilt bijwonen, moet u er snel bij zijn! Er is namelijk een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. U kunt uw belangstelling kenbaar maken door te mailen naar:

concert@euphoniaeibergen.nl onder vermelding van ‘bevrijdingsconcert’ en de namen van de belangstellenden door te geven zoals op het identiteitsbewijs vermeld.

Locatie:     Kazerne Kamp Holterhoek, Zwilbroekseweg 46, 7152CK Eibergen,  hoofdingang Programma:    Aanvang 19:30 uur tot circa 22:00 uur.
U bent vanaf 19:30 uur van harte welkom op de kazerne.

Informatie:
Meer informatie vindt u op www.euphoniaeibergen.nl of ‘like’ de facebookpagina om op de hoogte gehouden te worden: https://www.facebook.com/EuphoniaEibergen

 

Geplaatst in Geen categorie.