Bevrijdingsconcert Harmonieorkest Euphonia Eibergen

Bevrijdingsconcert

Op woensdag 1 april 2015 was het 70 jaar geleden dat Eibergen is bevrijd. Reden voor het harmonie orkest van Koninklijk Onderscheiden Muziekvereniging Euphonia Eibergen om een uniek bevrijdingsconcert te geven!
We kijken terug op een heel mooi concert. Dagblad Tubantia plaatste een mooi artikel en zette ook een video op haar site.
Berkellandfoto.nl zette de hele avond op de gevoelige plaat en die foto’s kunt u hier bekijken.
En ook Achterhoek Nieuws maakte foto’s. Deze foto’s vindt u hier.

Programma van de avond zag er als volg uit
Het concert vertelt het verhaal van de oorlog en de bevrijding, verwoord door oud-Eibergenaar Henny Blaak. Voor de pauze staat het programma in het teken van de oorlog. De werken ‘ The Story of Anne Frank’, ‘Schindler’s List’, ‘D-Day’ en ‘Soldaat van Oranje’ worden hierbij ten gehore gebracht. Het vioolspel van topvioliste en gastmuzikant Symone Boerstoel stond centraal in de eerste twee werken.
Na de pauze werd het tijd voor bevrijdingsmuziek: ‘Glenn Miller’, ‘Goodwin!’ en natuurlijk ‘Vera Lynn’ komen voorbij. De Eibergse Berna Bulters verzorgt hierbij de zang.

Het concert werd opgeluisterd door beeldmateriaal van de Eibergse bevrijding. Hiervoor is de samenwerking gezocht met Eibergse organisaties: ‘de historische Kring Eibergen’  en ‘ Museum de Scheper’.

Geplaatst in Nieuws.