Het Voorjaarsconcert van Euphonia: alleen maar muzikale hoogtepunten!

De Pickerhal zat bommetje vol, dat kunnen we wel stellen! Het publiek, dat nieuwsgierig was gemaakt door aankondigingen met flyers, spandoeken, social media en natuurlijk mondelinge reclame, heeft een fijne avond beleefd. Thema van deze avond was ‘Free Fantasy’.

De opening was voor het G-orkest. In de afgelopen maanden is het G-orkest in aantal gegroeid. Dit komt doordat de Rainbowband uit Lichtenvoorde is opgeheven. Een aantal muzikanten is bij Euphonia komen luisteren en heeft besloten te blijven. Dat vinden we heel fijn! Vol enthousiasme speelde het G-orkest 3 liedjes, waarbij Marjon Somsen de zang voor haar rekening nam. ‘Ik voel me zo verdomd alleen’, ‘Zijn ’t je ogen’ en ‘Engelbewaarder’;  stuk voor stuk mooie meezingers. Het ijs was gebroken, de sfeer was meteen goed!

Hierna was het de beurt aan het harmonieorkest. Zij speelde een korte openingsfanfare waarna voorzitter Willem Brons het openingswoord sprak. Het orkest speelde daarna een koraal.

De beurt ging over naar de Muziekfabriek, de opleidingsgroep. Zij speelde met verve ‘Treasure’, ‘Beat it’ samen met de Kids twirl, ‘Mamma Mia’ en ‘Dutch DJ’. Geweldig dat een kleine groep toch zo veel en mooie muziek laat horen!

De jeugdpercussie nam het stokje letterlijk over met ‘Funny Rhythms’ en ‘World of Drums’. Dit is heel knap, want zij begonnen pas in januari met samenspelen.

De drumfanfare maakte hierna met hun optreden een prachtige show. Hierin toonden deze muzikanten de kunst van het musiceren en mooie figuren lopen. Deze figuren worden bedacht door de tamboer maître. Op basis van de muziek en tijdsduur wordt tot op de tel alles uitgedokterd. Heel knap!  In dit blok werden ‘Why tell me why’, ‘Back to Gadd’, ‘Dancing Queen’ en ‘Lay all your love in me’ ten gehore gebracht.

De twirlgroep kwam de vloer op met verlichting in de haren, wat een mooi effect gaf in combinatie met de glittertops, zij dansten op ‘This is Me’.

Het orkest zat klaar en speelde twee melodieuze muziekstukken. ‘Concordia’ en ‘Dance into the Sun’. Bij dit laatste nummer kwamen enkele leden van Full Power marcherend op om het slagwerk te versterken.

De drumfanfare kwam voor de tweede keer de zaal in. Ook nu weer werden al marcherend en in figuren lopend mooie nummers gespeeld.  Achtereenvolgens klonken ‘Bad Romance’, ‘Back to Bozzio ‘, ‘Don’t You Worry Child’, ‘Funny sticks’ en ‘It’s raining Men’ door de zaal. Bij dit laatste nummer kwam de twirlgroep heel toepasselijk met paraplu’s tussendoor lopen. Dat gaf een leuk effect!

De bal werd doorgespeeld naar het orkest dat samen met de twirlgroep ‘Shrek Dance Party’ uitvoerde. Aansluitend werd het swingende ‘Samba de Aida’ gespeeld met Full Power.

Voordat de finale begon heeft Full Power laten zien waarom zij populair is. Zij maken een show die fijn is om naar te luisteren en te kijken. Stilzitten is bijna onmogelijk. De stukken die zij ‘sloegen’ waren ‘Barber’s in the House’, ‘Beats per Minute’ en ‘Hallo Jumbo’. Dit laatste nummer was vette knipoog naar de bekende supermarkt.

De grote finale, waarin alle onderdelen zich nog eenmaal presenteerden, bestond uit het thema van de ‘Rocky’, ‘Gonna Fly Now’ en de polka ‘Böhmischer Traum’.

Dit concert was een aaneenschakeling van de verschillende onderdelen die Muziekvereniging Euphonia Eibergen kent. De eerste keer dat er geen pauze ingelast is.

Het publiek was vol lof!

Geplaatst in Nieuws.