Zeer geslaagd concert met orkest Koninklijke Marechaussee

Ter gelegenheid van de 125 jarige koninklijk onderscheiden muziekvereniging Euphonia werd vrijdagavond 14 oktober werd het in ’t Spieker  aanwezige publiek getrakteerd op een zeer gevarieerd programma met als rode draad “solisten”. Als bijzondere gast speelde deze avond ook het orkest Koninklijke Marechaussee. Als eerste trad het harmonieorkest van Euphonia onder leiding van Gertjan Lenderink op met het openingsnummer Out of Space door Thomas Doss, speciaal gecomponeerd voor de stad Haiming in Tirol.

Annemarie ter Woerds

Hierna volgde het klassieke Concertino voor Klarinet opus 26 van Carl Maria von Weber, een bewerking van Marco Tamanini met als soliste Annemarie ter Woerds. Deze solo vraagt enorm veel techniek, muzikaliteit en lef van de klarinettist en daar is Annemarie zeker in geslaagd, bravo! Het harmonieorkest vervolgde met Il Triello van Ennio Morricone, muziek die iedereen wel kent uit de film The Good, the Bad and the Ugly van Sergio Leone. Hierin speelden drie trompettisten, Bram Fukkink, Kjell Vogel en Alexander Papen, de meeslepende solo die erg goed werd vertolkt, zowel muzikaal als figuurlijk 😊

Het optreden van het harmonieorkest werd besloten met Sing Sing Sing van Louis Prima in een arrangement van Naohiro Iwai, swingende muziek waarbij niemand stil kan blijven zitten. Het begint met opzwepend slagwerk dat het hele stuk werd voortgezet. Later werd een duel gevoerd tussen de altsaxofoon en de tenorsaxofoon, de solisten hierin waren Irene Kransen en Lieke Platerink.

Na de pauze werd het concert voorgezet met een optreden van het orkest Koninklijke Marechaussee. De dirigent van harmonieorkest Euphonia heeft deze avond een dubbelrol gespeeld, Gertjan Lenderink speelt ook trombone in het orkest Koninklijke Marechaussee. Het orkest Koninklijke Marechaussee stond onder leiding van Bert van Cruchten. Zij begonnen met Symphonic Overture van James Barnes. Het stuk Ascencion met solo voor de euphonium en trompet. Dit werd deze avond voor het eerst uitgevoerd. Door de coronaperiode was de uitvoering hiervan meerdere keren uitgesteld. De solisten hierbij waren Jordi Lensink op trompet en Rickwin Poelma op euphonium. Zij straalden plezier uit en het was een genot om te horen.  Vervolgens werd Vila Franca gespeeld dat is gearrangeerd door Bert van Cruchten. Vervolgens werd Maria de Buenos Aires gespeeld, een tango van Astor Piazolla.  Waarna Vidda, dat ook gearrangeerd is door Bert van Cruchten, ten gehore werd gebracht. Dit is een solo stuk voor trompet en cajón, de solisten hier waren Pieter Koster en Chiel Zomer. Een mars kan niet ontbreken en dat werd de Astronautenmars. Toen was het tijd voor een aantal jazz-funk nummers, met de Formule 1 theme, ook bekend als de tune van Langs de Lijn, dan Chump Change van Quincy Jones en Uptown Funk van Bruno Mars.

Als afsluiting werd een Nederlandse medley gespeeld, met hierin veel bekende melodieën, , zoals Ding-a-dong, Zij gelooft in mij, Het land van Maas en Waal, het Dorp, Una Paloma Blanca, Big city, Een vrijgezel die gaat pas slapen, Comment ça va, Mama waar is mien pils. Met dit stuk werd de avond afgesloten en na de woorden van de voorzitter en de diverse bossen bloemen sloot de Marechaussee af met de Defileermars en zij zongen uit volle borst het lied van de Koninklijke Marechaussee. Kortom, een fantastische avond!

Het harmonieorkest en de Muziekfabriek van Euphonia bereiden zich voor op het volgende concert dat gepland staat op 8 januari om 15.00 uur, zet dit vast in de agenda!

Voor meer foto’s: https://www.euphoniaeibergen.nl/multimedia/foto/

Foto’s zijn van HaFo –  Harma Fotografie https://www.facebook.com/fotografieHarma

Geplaatst in Nieuws.