Zomerklanken in Schaapskooi te Haaksbergen

Een samenwerking tussen het Eibergs Mannenkoor en Harmonieorkest Euphonia.

Beide verenigingen vervullen in Eibergen een prominente muzikale rol en willen samen voor hun jongere en nieuwe leden werken aan een verbreding van de muzikale ervaring. Dit willen beide verenigingen bereiken door in gezamenlijkheid daartoe uitverkoren werken uit te voeren voor een groot publiek.

Ook zijn we continu op zoek naar mogelijkheden om ons publiek op verrassende wijze te boeien.

Voor 2019 hebben we de “koppen bij elkaar gestoken” en zijn medio 2017 gestart met een eerste overleg. Een kerk of een theater is zo voor de hand liggend en in onze ogen niet vernieuwend en uitdagend. De nieuwe in 2017 gebouwde Schaapskooi in Haaksbergen kwam ter sprake. Een niet voor de hand liggende locatie maar wel één om nader te onderzoeken. En zo kwam het balletje aan het rollen. Het stichtingsbestuur van De Schaapskooi werd benaderd en ons eerste gesprek resulteerde in enthousiasme bij beide partijen. Het is een prachtig gebouw met voldoende ruimte voor een prachtig en waardig muzikaal evenement. Het betekent minimaal plaats voor 340 bezoekers. Orkest en koor, plusminus 110 uitvoerenden, hebben een uitstekende plek. Verder werken mee als solist Marieke Visser en de Plaatselijk bekende Edgar Bloem.

Sinds medio 2018 is het plan verder uitgewerkt en in januari 2019 is het zo ver gevorderd dat met de daadwerkelijke uitvoering een begin gemaakt kan worden. De grootste uitdaging voor ons is om De Schaapskooi om te toveren tot een waardige “concertzaal”. Alle drie de partijen zijn zeker van plan om dit evenement tot een unieke gebeurtenis in de regio te laten uitgroeien.

Zaterdagavond    22 juni 2019 aanvang 19.30 uur EN
Zondagmiddag    23 juni 2019 aanvang 14.30 uur

Geplaatst in Nieuws.